fredag, november 24, 2006

LöneFredag...

Inte för att det igentligen spelar så stor roll eftersom lönen är dedikerad till julklappsinköp. Klapplistan börjar arta sig, en del kvarstår att fnula ut.

Fick info från Design 'n Art att de sålt en stor del av hattarna jag skickade för försäljningen. Postade ett antal nya i tisdags. Har aktivitetslistan för helgen i produktionen klar :)

Hann som tur var få lite nya bilder på grejjerna som gick i väg, mest var det Sweet Caps. Fler bilder finns på Siten.
Har funderat en massa på nya saker (att man aldrig kan göra en idé utan att man får 200 nya). Tror att väskor till våren ligger längst fram i idékedjan. Har dock inte riktigt fnulat klart på hur de ska göras. Har lite mellanläggsproblem om jag säger så. Sytt lite väskor tidigare, till min bröllopsklänning o till Heidis, men var inte helt super nöjd med resultatet. Om mellanlägget var för styvt var det vikmärken (inte så kul ihop med siden), om det var mjukare vart det inte så stabilt jag ville ha det. Hmmmm.....tål att funderas ut något smart.
Håll tummarna för att Göteborgarna gillar mina saker även fortsättningsvis!
Trevlig Helg!

måndag, november 20, 2006

Mörka November...

Lite deprimerande att ge sig ut i regn o rusk, mitt i svarta natten o åka till jobbet i morse. Vem gillar måndagar? Dessutom mörkt, kallt, lite halvt fruset o bara slask. Har vant mig vid att Subban (bilen) är rätt mörk inuti av elfelet. Lite mysigt. Måste fixa en adventsstake till instrumentbrädan, en sådan man kopplar till cigguttaget, så att julstämningen blir total. Kanske ger det även lite ljus att se vissa av knapparna under radion. Vem vet.

Kan alltid längta till, o se frame mot ett par veckors ledigt i jul. Vet inte hur många år sedan jag inte jobbade i mellandagarna, men nu får det fanimig vara slut med det. Jag tänker njuta, äta knäck så det sprutar ur öronen o bara vara där i decembermörkret. Ha ho.

Har beställt en fottosession till helgen av Heidi. Har nya mössor o hattar som ska förevigas.

Fick ett mail från nån som sett mina illustrationer på siten o gillade dom. Supernajs. Det är sådant man får leva på i mörkret, när jobbet är hysteriskt o man är lite halvt förkyld mest hela tiden.

Har även, för första gången i mitt liv, beställt färdigsydda gardiner till vardagsrummet. Satt där o funderade på hur smart det var att köpa löpmeter när kostanden var lika stor som att tjacka färdiga panellängder. Så jag värderade den tid jag sparade högre, för en gångs skull o skicka efter det färdiga paketet. Kommer säkert att dö när jag ser kvaliten på sömnaden. Kommer säkert att rysa, o jag är den enda som ser hemskheterna i kanterna, de oraka fållarna, det slarviga sömnadsarbetet. Påminn mig om att min tid är viktigare när gardinerna kommit. Snälla!

torsdag, november 16, 2006

I regnet o rusket skapas tv-kvällarna...

O tur är väl det. Annars hade det inte blivit några mössor, o även om det inte är vidare kallt just nu så kommer det att bli. Som alltid. Så klart.

Har skickat produkter till Design ´n Art i Göteborg, o även kompleterat med mössorna. 4 dagar till säljstart. Håll tummarna för att det går bra. Det blir till att fylla på garnförrådet i helgen. Har lokaliserat garnet jag använt till mössorna, inköpt på Symässan, till Stickbutiken på S:T Eriksgatan. Får överge min vanliga lokala garnbutik för det ädla syftet att kunna sticka fler mössor. Sad but True.

Hantverksmässan i Sollentuna hålls 7-10 December o jag har beordrat mamsen att komma upp o joina mig på en tripp dit.

Annars har Subban (min jäkligt lilla bil) fortfarande elfel. Det är fan att bilar inte har självläklingsförmåga. Människor har ju det till viss förmåga. Som min mjälte, när den togs bort så skulle det ta ett par år innan övriga kroppen övertagit imunförsvaret som mjälten är bra till. Eller så betyder det att jag borde köra runt med elfelet i ett par år. Hmmmm...undrar vad besiktningen skulle säga om det. Hur som haver, hoppas att min man är så smart som jag tror o lyckas lokalisera felet i helgen. 3:e försöket, så 3:e gången gillt eller hur det nu var...

måndag, november 13, 2006

Måndagen efter mini-semestern...

Och det känns som om man aldrig var ledig. Dock sa inboxen på jobbet något helt annat. 124 olästa mail, efter spam-rensning. Kan ju inte säga att jag suttit arbetslös under förmiddagen, o så här framåt kvällningen har jag iallafall hunnit öppna dom alla.

Veckan i Smålands mörka skogar var super. Jag som brukar få lappsjuka efter ett par dagar fattar inte riktigt att en hel vecka gick så fort. Har pulat med en variant till hattarna: Sweet Caps, som du kan se här brevid. Fler bilder finns på siten här. Får ursäkta att jag ser lite pömsig ut på bilderna, men vem fan gör inte det en måndag precis efter lunch? Har lärt mig av allvetande mamma att modellen är uppkallad efter sotarnas mössor då någongång på 50-talet. Alltid lär man sig något nytt.

Jag skulle pula med min Saga, men tji fick jag. Hann väl ett par illustrationer, men på tåget hem i Lördags kom jag på ett annat maner, ett helt annat sätt. Så det blir till att göra om. När nu det bli lämpligt. Får helt enkelt skylla på min katt "Tussan" som turligt nog inte var lika grinig som hon brukar, utan redan första dagen, förlät mig för att vi inte har setts på ett tag o kelade som attan. Hon har det bra där nere i skogarna, med syrran o det lilla nytillskottet Änglasmulan. Men hon är saknad här uppe. Vad går upp mot en liten, trind, grå katt som gillar att slicka en på kinden under en mörk November kväll?
Nu är det iallafall dax att ta kväll...