tisdag, mars 11, 2008

Mars är kommen...

Balkongen har blivit röjjd i väntan på jordinköp. Det är grus på trottoarerna, dovt fågelkvitter om morgnarna o lite sporadisk sol emellanåt.


I väntan på mer vår stickas det lite till Hedi o Jimmys lilla goebbels som kommer i Augusti. Lite döskallar är redan avverkade. Försöker frenetiskt att hålla mig till familjens favvo färg orange, men det är riktigt dåligt med det i mjukt baby-garn. Så första tröjjan vart i mossgrönt (o jag tror inte att den blivande fadern fäller någon tår över det). Nästa blir grå med röda o svarta små djävulsformationer på.

Det är tur att typer av mindre sort inte fattar vad de har på sig i början....


I går höll jag i rosvikarkurs hos en hattmakerska i Hägerstensåsen. Ett antal damer satt frenetiskt o vek band efter instruktioner, provade olika bredder, material o typer. Min första rosvikarkurs.
Bara att vara i Kerstins hattatelje ger en inspiration till max, alla tyger, hattstockar, fjädrar o saker får mig att rysa. Ett antal bra boktips vart uppskrivna o en par nya ideer nerkluddade. Det var riktigt kul, vilket man lätt glömmer när man själv vikt ett par tre hundra rosor vid det här laget. Som finale fick vi en kladdkaka med chili att dö för. Det receptet tåls att leta fram på det stora internätet.
Ha de!

2 kommentarer:

  1. var ute på sysidan och hittade din blogg blev så imponrad av dina alster särskilt den bruna virkade hatten helt underbar

    SvaraRadera
  2. Tack. Jo hattarna har värmt skönt under de senaste dagarnas snö-yra :)

    SvaraRadera