onsdag, mars 28, 2007

Inlåst...

Ute skiner den första vårsolen. Hata att sitta inne i stort kontorskomplex, bakom höga glasrutor o inte komma ut. Inte för att E4:an där nere ser så tilltalande ut, men jag var ute en sväng på lunchen o i dag är INTE en dag då man ska behöva sitta inne. Inte framför en bildskärm under en ventilations trumma som blåser luft eller något skit rätt in i ögonen så det svider så infirnaliskt.

Nu går jag hem....överger komplexet, luftblåset o den torra atmosfären...

torsdag, mars 22, 2007

Vädernycker...

Det var lite sol ett tag. O det kändes, men inte är det stabilt så här i Mars. Nu har det blivit kallt igen. Som vanligt men ändå så trist.


Har sålt två tavlor i Göteborg. Kul som fan. Det är lite sjukt att någon har gått in o gillat bilden. Betalat, gått hem o förhoppningsvis hängt upp den på väggen. Helt galet. Mina bilder i någons hem, på någons vägg. Kanske hänger de i vardagsrummet så att de syns varje dag. En bit av mig hemma hos någon annan. Det känns onekligen annorlunda än med grejjerna, en hatt sitter på någons skalle en säsong eller två. Ett smycke runt någons hals eller arm ett tag, lite till och från. De hänger inte på någons vägg, till beskådning för alla som är där.


Så nu har jag efter mycket vånda valt ut dessa två nya, tryckt upp dom på duk och skickat till butiken. De lär komma fram nu i dagarna. Får se om även de faller Göteborgarna i smaken.

Annars har jag gjort ett par virkade väskor till, men inte hunnit fotta dom än. Det är inte precis så man längtar efter att dra ut med kameran när det är kylslag ute.

Har kollat in en scanner att införskaffa. Sugen som fan är jag på den. Tänk att kunna scanna in grejjerna själv, när man vill, vart eftersom. Har verkligen fått en boost efter tavelaffärerna. Här ska målas hela helgen...

söndag, mars 11, 2007

Sköna Söndag...

Finns det något bättre än Söndagar igentligen? Man städar lite, så det luktar Ajax i hela lägenheten, vattnar blommorna, lackar naglarna o bara är. Förkyld men ändå. Provar de nya Ballerina muffinsen o konstaterar att man inte har några smaklökar, de är upptagna med att vara lite svullna o såriga. Fast det gör ingenting igentligen, för i dag var det första vårdagen. 2 veckor för tidigt sa de på nyheterna. Näsan rinner, linserna fick jag plocka ut o halsen känns som sandpapper av grövre kvalitet. Bilen har hunnit bli skitig igen, det är så där grusdammigt ute, men fan vad lite sol kan göra för sinnet. Det är liksom ok, allt som inte är så himla bra, för solen tinar upp ens frusna vinterkropp. Skiner o sticker i nyller. Bländar ögonen så man måste kisa för att överhuvudtaget se någonting. Men det är ok.

Hann iallafall fotta helgens nya smycken. Hittade ett spännande vävgarn i lin på Symässan förra helgen, i nya färgbad. Så om det nu är trendigt med pastell så följer Sweet Circles trenden :) De vart riktigt bra. Alla bilderna finns på hemsidan.
Hann knåpa klart ett par väskor oxå. Har fnulat runt lite på de sydda o kommit fram till en ny stil. Det där med produktutveckling är fantastiskt. De nya är virkade, i mönster, med ett underliggande tyg bakom. Självklart passande dekorerade o fodrade o som vanligt helt för hand. Här fuskas inte. Det tog lite tid att fixa till bra mallar, o labba lite med olika virksätt o mönster, men till slut artade det sig riktigt bra. Jag har gjort dom små, så man får i mobben, almenackan, ett paket tugummi,en läppglans o en mindre plånbok. Små o smidiga. De känns onekligen bättre än de förra.
Men nu är det dax för soffan, en Panodil o lite lugn o ro, o kanske väska nummer 3....
Ha de i vårnatten!

torsdag, mars 01, 2007

Man pratar om våren...

Alla gör det. Hela tiden. Om längtan efter gräs under tårna, de första solstrålarna som letar sig in mellan neddragna persiennlammeler. O gud vad man längtar. Efter att få tina upp, så där innifrån, från själen ut i varje fingerspets. Visst, det är ett tag på. Så nu sitter man här, i mörkret, i snöslasket o tillverkar alster till vår/sommar kollektionen. O det är hattar, väskor o tavlor. O det är pastell, en hit o en dit. O det känns somrigt i sinnet när man gör det, lite lustfullt sådär. O man tänker på att det kommer en semester, även i år, o att det då kommer regna fast man saknat o längtat efter solen med en sådan trängande känsla att man kunde ha förgåtts i ren saknad. Men man ska ändå ha kul, ändå få känna friheten av att vara otvungen till det mesta. O glömma slasket, det kommer man garanterat. O det känns ändå som om det är huvudsaken.

Livet på en pinne, i solen, med en varm asfalt under baken o en rinnande glass......Åh vad jag saknar det!

Ha de!