lördag, juli 26, 2008

Lite semester pyssel...

I smällande, stekande sommarhetta har jag slutfört semesterpysslet som påbörjades redan förra året. Svärmors lilla åttakantiga bord ser nu helt annorlunda ut än vad det gjorde tidigare. Saknar tyvärr en före-bild. Det var iallafall mörkfanér med ett lacklager som inte var av denna värld.


Förra året påbörjades slipningen, vilket tog ett 20-tal slippapper och grundades bordet. I år finjusterades inte bara skraltighelten i benen utan även slutmålning o mosaiksättandet på bordsskivan. Ett otal talrikar från den skabbiga loppisen i Norrtälje hamn fick sätta livet till under hammaren som gick het för ett par dagar sedan. Mycket pillande med fogningen, putsandet av kanter, spacklandet av sprickor gav iallafall resultat.
En sak är dock säker. Jag kommer aldrig mer slipa mig igenom lack, jag behöver en värmepistol, vilket nu står högt upp på önskelistan.

I kväll ska Svågerns 30-års dag firas med utekväll på stan. Sedan fortsätter semestern ett par veckor till...Tjoho! Ha de! /Emma








söndag, juli 20, 2008

Lite ljus mitt i natten...

Ett ljus här, ett ljus där. En massa ljus blir det...

Det är sommar, det är ljust till sena kvällen, ändå virkar jag förfullt på mössor, hattar och vantar. En första sändning till Design And Art i Göteborg går under nästa vecka. Försäljningen i butiken drar i gång i Augusti, och inleds med en Modevisning den 28/8. Är du i Göteborg så rekommenderar jag ett besök.

I virkningshetsen skapades en ny liten vante: Sweet Half-Mittens, som dock saknar bilder. Namnet avslöjjar nog vad det innebär ändå :). Tumvantar i torgvantsmodell. Det första paret är gjort o ingår i DNA's första sändning.

I sändningen till västkusten ingår även en del ljus, bilder på dom hittar du här.

Har även varit produktiv nog för att lägga ut ljus på Signerat.se. Dessa hittar du här. Kika in, beställ eller bara beundra :)

En annan drar till Norrtälje och hoppas hinna slipa o måla om ateljestolen för andra gången. Lite ombyte förnöjjer....

Ha de / Emma

måndag, juli 14, 2008

Semesterns första dag...

Att det alltid ska vara så söligt fram till semestern. De sista veckorna verkar aldrig ta slut. Minuterna släpar sig fram. Sakta, sakta. Tiden verkar stå stilla. Solen steker utanför kontorsfönstret o man är helt övertygad om att den kommer gå i moln så fort första semestertimmen infrias.


Men det verkar arta sig. Semesterns första måndag har blivit eftermiddag o om än semestern blir lite konstig i år så känns det underbart. Den är ändå här. Man är ändå ledig, trots packning o fixning. Mitt arbetsrum har mist sin underbara röda fondvägg o efter sista strykningen i kväll kommer det vara totalt vitt o nermonterat. Sorgligt. Det är inte kul att leva i packlådor, bland kartonger o halvtomma skåp. Spelar ingen roll hur bra det kommer att bli efter flytten, tiden innan är aldrig kul. Så mycket fix, så mycket donande innan man kommer i ordning på det nya stället igen.

Kompisen Heidis födelsedag fick inviga semestern i år, som det bör. Efter att ha fått tre orange ljus i julas o inte eldat ett enda, öste jag på nu inför altansäsongen med 6 nya. Äntligen kanske hon vågar elda lite. För att verkligen se till att det iallafall inleddes med lite ljus i mörkret så stannade vi kvar över natten o invigde tre av vekarna. Att det är så svårt att elda ljus man får...skumt. Tror jag får inventera mammas lager oxå, hon kanske sitter o håller på sina med?


Semesterfrihet rules! / Emma