tisdag, december 19, 2006

Julveckan...

Så kommer den här tiden på året igen då julen närmar sig. Klapparna är klara (jag är duktig som vanligt), researrangemang ner o upp till Småland ordnad o den allmänna planeringen för 2 veckros ledighet fixad. Äntligen ska skåp o annat som krävs för total organisation fixas i mitt arbetsrum. Fy fan vad det är bra att vara gift med en händig man. Jag har planerat o skissat o planerat igen. O inte minst, tack till Skatteverket, för återbäringen. I love you.

Hantverksmässan i Sollentuna var som den brukar. Inte så där jätte mycket att hänga i julgranen. Hittade dock en smaskig smed med hejdundrande vackra ljusstakar. Trots skatteåterbäringen kunde jag dock inte förmå mig att ihandla en ljuskrona för 8 lax.

Nu gäller det att härda ut på jobbet i 3 dagar till, eller 2,5 om vi ska vara petiga. Det är den vanliga hetsen. Allt ska vara klart innan jul på inga resurser alls, men om jag överlevt så här många år så överlever jag nog Paniken 2006.

Det börjar iallafall bli kallt igen. Har packat långkalsongerna i resväskan, o lokaliserat mina supergamla tumvantar, som en gång i tiden var blå tror jag. Mössor har jag iallafall o rattmuffen till bilen satt ju på sen tidigare. Så jag är klar för vargavintern. Jag är redo att blåsa av det här året med hummer o champagne o jag är redo för att bli överöst med julklappar. Com On bara.

tisdag, december 05, 2006

Ska det verkligen vara så här regnigt i December? Känns lite fånigt att har utrustat Subban (bilen) med rattmuff. Det är inte precis så att man fryser om händerna.

Har uppdaterat siten, gjort om lite runt produktbilderna så att det ska vara lättare att se varje produkt utan att scrolla o bläddra mellan sidor. Mannen fottade lite nya hattar som skickades till DNA i Söndags. De finns att beskåda under Sweet Hats, ett prov syns här brevid.
Har virkat som attan de senaste veckorna, så nu börjar produktionstakten att likna något. Man måste liksom bli varm i fingrarna :)

Nu ser jag fram emot Hantverksmässan i helgen. Mamma kommer upp senare i veckan för att joina min runda runt utställarna där. Hoppas de har något smaskigt. Är lite intresserad av ett fiber jag hittade i senaste Slöjddetaljer tidningen. Det kallas Angelina o funkar som så att fibertrådarna går att smälta med strykjärnet till spindelvävs liknande formationer. De går att smälta på tyg o allt möjligt. Har lokaliserat en butik som både har bok (dock tillfälligt slutsåld) samt själva materialet. Spännande värre. Butiken heter Canvas o ligger självklart i Göteborg. Allt bra verkar ligga i Göteborg av någon jäkla anledning.

Har lånat ett antal böcker om dels Smocking o Bandbroderi av en kollega på jobbet som har samma fascination för detaljer som jag. Det är så smaskigt att man blir helt andlös. Amerikanare har en liten annan syn på detaljer än vad vi är vana vid. Less is More är inget som de precis lever efter. Har ett par nya idéer i min lilla svarta idébok. Jag som inte skulle få några nya :) Som vanligt, idéer är ingen bristvana i min värld.

Dax att slutaföra lunchen o tillbringa resten av eftermiddagen i prioriteringsmöten på jobbet. Tjoho! (eller nåt)

fredag, december 01, 2006

Ack du mörka advent...

Har hittat något som kallas smockmaskin. Det är bara det att den verkar totalt omöjlig att få tag på här i Sverige. Har ställt frågan på ett antal syrelaterade forum, men inte en kotte har sett en. Om någon, någonstans har sett en Smockin Pleating som det så vackert heter på engelska o vet något jäkla ställe i Sverige som har en, så hör av er. Jag har som vanligt en idé eller två som jag skulle vilja förverkliga med maskinen i fråga.


När mörkret kommer rinner liksom lusten ur en. I allafall lusten att ta sig ut efter jobbet. Det är svart som natten o lusten att bege sig ut till Centrum för att handla julklappar är lika med noll. Mycket folk, för varmt, för dålig luft, folk som går i vägen, som stannar mitt framför en, som helt enkelt bara är i vägen. Om jag bara hade möjlighet skulle jag ta ledigt en dag o vara på plats vid 10 på morgonen. Förekomma alla trängande idioter. Förekomma all värme av folks svettiga kroppar på julklappsfärd. Hmmm...hoppar nog över shoppingturen just i dag.